P3 Guld 2012

Så. Årets P3 Guld är alltså över. Och jag lär i vanlig ordning se den några gånger till. Jag hatar galor. Men inte P3 Guld. Satan vilken gala! Den kanske har en total ekonomi, vilken motsvarar Mtv Music Awards ekonomi för... jag vet inte... inbjudningskort. Men vad det gör av dessa småslantar är kungligt! Men. Tyvärr så är inte det Svenska Folket samt juryn kompetenta nog att välja rätt vinnare.

Så här kommer De nominerade och vinnarna:

ÅRETS ROCK/METAL
Arch Enemy
*Graveyard*
The Haunted
In Flames Opeth

Ja, jag har väl inte så mycket att säga här, då jag inte är ett fan av rock. Graveyard är säkert duktiga.

ÅRETS DANS
Avicii
Axel Boman
Jonsson/Alter
*L-Wiz*
Rebecca & Fiona

Jag vet att många ville ha med Avicii på denna, men vafan i år så hade han egentligen bara Levels. En låt. Nej, Rebecca & FIona dock! Med debutalbumet I Love You, Man, Samt singlar som Boy, Luminary Ones och Bullets - vilka alla kom under 2011 - hade vi egentligen en självklar vinnare. Men just årets dans är en kategori som P3 -juryn valt att använda som en billboard för alternativ musik. Därför vinner bara de asen som man aldrig hört talas om. De som spelar i musik-guiden fredagskvällar efter 21.

ÅRETS POP
jj
Jonathan Johansson
Anna Järvinen
The Sound of Arrows
*Syket*

Pop är en förkortning av populär, vilket får mig att undra varför man tar bland det mindre kända på P3:s listor. Jonathan Johansson var iaf enligt min mening en värdig vinnare av denna titel. Syket dock... nja... jooaoo... okej, Let it Heal var ju jävligt schysst. Juryn och lyssnarna för Godkänt.

ÅRETS HIPHOP/SOUL
*Ison & Fille*
Mohammed Ali
Newkid
Stockholmssyndromet
Timbuktu

Låt oss alla inse det, det finns ingen Soul i Sverige. Samuel Ljungblahd kan inte släppa ett album varje år, så vi kan inte ha en egen kategori för detta.

Något som P3 Guld har haft svårt att förstå är att svensk Hip-Hop inte måste vara getto. Det är ändå ingen som tar förorterna på allvar, med all rätt. Men de envisas ändå med att alltid välja någon som rappar om hur hemskt det är att växa upp i miljon projekt utanför innerstan. Det viktiga är att musiken signalerar att den här killen kan ha suttit i fängelse, men har förmodligen inte gjort det, men kan ha känt/umgåtts med folk som kanske har suttit i fängelse... eller häkte någon natt. Det jag egentligen ville komma fram till är att Timbuktu borde vunnit. Med nytt album, ett samlingsalbum och några filmade dagar på Gotland i form av Så Mycket Bättre, borde räcka. Ison & Filles album sög och visst har vi alla nickat med till Mohammed Ali:s Postkodmiljonär i det vitaste försök till att vara gangsta, med det är bara en hit, jämfört med Timbuktus många hitar.

Newkid kan ta sig i röven med.

ÅRETS LÅT
Call my name - Tove Styrke
Jag kommer - Veronica Maggio
Levels - Avicii
Resten av ditt liv - Timbuktu
*Vart jag mig i världen vänder - Den Svenska Björnstammen*

Här hade jag kunnat acceptera de flesta som vinnare. Byt ut Tove Styrkes Call my name mot Kapten Röds Ju mera dom spottar och alla hade varit värdiga vinnare. Enligt min mening skulle Jag Kommer vunnit. Jag tror att man glömt vilken uppståndelse den skapade under våren.

GULDMICKEN
Daniel Adams-Ray
Graveyard
Melissa Horn
*Kapten Röd*
Veronica Maggio

Har inte så mycket att säga här då jag inte sett någon av dessa live. Så... Grattis Kapten Röd!

ÅRETS NYKOMLING
Avicii
Newkid
Niki & The Dove
Rebecca & Fiona
*Den Svenska Björnstammen*

Vänta, vänta, VÄNTA! Ska man betraktas som nykomling bara för att man byter Alias och stil? Avicii, se Tim Berg, se Tim Bergling har väl för fan spottat hittar sen 2009. Skärpning! Jag har också svårt att betrakta Rebecca & Fiona som nykomlingar. Niki & The Dove däremot. Nykomlingar som verkligen visat framfötterna under 2011. Där har vi värdiga vinnare! Den Svenska Björnstammen är också en värdig vinnare av Årets Nykomling, FÖRRA
ÅRET kanske! Men jag gillar pojkarna för mycket för att kunna neka dom ett pris. Sorry...

ÅRETS GRUPP
*Deportees*
In Flames
Movits!
Rebecca & Fiona
Those Dancing Days

Jadu, det är då på gränsen att Movits! och Those Dancing Days får vara med på denna lista. Tyckte att de kanske ska tillhöra slutet på 2010... Men okej låt säga att de är med, så borde Movits! vunnit. Att fler folk känner igen dom efter Ut ur Min Skalle-albumet är skandal, men de har på något sätt gjort det. Och hade jag valt, så skulle ni vara årets grupp varje år. Deportees har för få hitar för att förtjäna denna titel. Jag tar bort Movits! får denna lista pga. jäv och ger den till Rebecca & Fiona istället!

ÅRETS ARTIST
Melissa Horn
*Kapten Röd*
Lykke Li
Veronica Maggio
Timbuktu

Då jag är lite trött på Kapten Röd hypen, och tycker lite för mycket om Timbuktu, hatar Melissa Horn för mycket och hört för lite av Lykke Li måste jag säga att Veronica Maggio har gjort sig förtjänt av den här vinsten. Det krävs mycket av en helt förbisedd artist att göra comeback på det sättet som hon gjort under 2011. Respect
Sister!

Så kommer vi till självaste galan. Hur var den egentligen?

Uppträdanden
4/5. Man ska inte gilla alla band, så är det. Men Det var ett bra urval. Maskinen, Rebecca & Fiona (som sjöng(!)), Kapten Röd och Veronica Maggio. Så 2011. Snyggt medley Salem!

Programledare
4/5 Lite nervositet, och misstag hör till. I slutändan styrde du upp allt bra Salem Al Fakir. Du var underhållande samtidigt som du var dig själv, och det uppskattas.

Integritet
3/5 Jag kom inte på något bättre namn på den här kategorin, men det jag menar är artisternas förmåga att vara artister. Det gäller att sticka ut, underhålla, förvirra och irritera utan att det ska kännas påklistrat. Rebecca & Fiona gjorde en socialistisk kupp, som var lite för inövad för att kännas något så när verklig. Salem slog på gonggongen, iklädd lab-rock.

Prisutdelare
3/5 Det var bra. Till och med Riktigt bra. Folkkära komiker, radiopratare och artister. Sen kom Danne & Bleckan. Dom vill inte vara där och vi vill inte ha er där!

Over all
4/5 Det var inte som 2010 med Timo, men det var standard. Hög standard.

Dagens citat: "Jag är inte bara hundägare, jag är lite av en köttätare också"
                                                                                            Salem Al Fakir


Peace!

Kommentarer
Postat av: Språkhitler

MY EYES! Wall of text hits you in the face.

2012-01-26 @ 13:03:19
Postat av: Språkgandhi

För en gångs skull håller Gandhi med hitler..

2012-01-27 @ 18:34:13
Postat av: Bloggaren himself

Om du läste allt så får du fan skylla dig själv..

2012-01-28 @ 17:07:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0