Evelyn Kjellberg

En tidig vår eftermiddag 2006 satt tv4-ledningen och betraktade ett pm från diskrimineringsmannen. Det hade nyligen varit nollrasism-vecka och mailen med anklagelser om hyckleri hade stormat in. Att endast ägna en vecka åt landets invandrare var tydligen inte längre tillräckligt för ett folk som hade fått nys om olika etniciteters värde.

De såg på varandra genom sina tunga media-brillor. Utan utbytta ord hade man fattat ett beslut. Tv4 skulle på något sätt lyckas få in en person med utländsk bakgrund i svensk-television.

En enkel uppgift kan tyckas, men att lyckas komma ur detta med största möjliga antal tittare, krävdes den ultimata super-invandraren. Så en sök-grupp bildades, med målet att hitta en invandrare som var tillräckligt svensk för att få vara med på TV, men ändå med ha synlig gräns att den inte var "en av oss" så att de svenska rasisterna skulle vara nöjda och samtidigt tillräckligt vara tillräckligt utländsk för att tysta de arga mail-skrivarna. Resultatet av detta? Evelyn Kjellberg.

Med ett svenskt utseende, efternamn och manér, samt brytning, utländskt förnamn och invandrarjobb blev hon accepterad från båda sidor. Hon var ju ingen jugge, men fick ändå barn landet över att fråga varför tanten pratade så konstigt. Hon var med på bästa sändningstid, men i världens mest svenska program (Äntligen Hemma), så allt var okej! Hon gav tv4 allt de ville ha och lite mer.


Så tack Evelyn! Tack för att du viasde att Sverige verkligen behöver er invandrare, så att ni kan städa deras hus medan dom går ut och bidrar till samhället. Detta inlägg tillägnas Dig!


Peace!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0