Språkbevararen 5000

Orkar ni inte läsa, kan ni alltid se på bilderna.

Efter som Sverige en dag i framtiden kommer att vara världsregering så kommer de flesta viktiga texterna vara skrivna på svenska. Och efter som att språket ändras och internet och alla papper och gamla människor kommer att försvinna i den stora internet-papper-och-gamla-människor-försvinner-tsunamin, så har jag kommit med en alternativ lösning till att bevara det svenska språket. Jag kallar den Språkbevararen 5000.



Eller som den ser ut ovanifrån:


Rum 1: Hök-pök, lovecastle, avlingsrummet. Om ni inte förstod det så är det papegojororna som skall hjälpa oss. I avlingsrummet ska man skillja på alla papegojor så att vi inte får sönderinavlade papegojungar. 

Rum 2: Där maten görs och fraktas ut ifrån.

Rum 3: Där magin sker. Det viktigaste rummet av alla. Det börjar med att en person - utan uttalningsproblem - sitter och läser ur Svenska Akademins ordlista för en papegoja. som sedan sätts in i rum 3. Där sätter man sedan en till papegoja som får sitta och snacka med den språkkunniga papegojan. När den språkkunniga papegojan dör sätts det in en ny papegoja som får sedan får sitta och snacka med papegoja 2. Med medellivslängden 50-60 år så blir denna väldigt lärd inom det svenska språket.
   Så fortsätter det.

Rum 4: Den delen av Språkbevararen 5000 som är påbyggbar. Var 20:de år, tar man istället in två papegojor i rum 3. En av dessa sätts i rum tre och den andra sätts i rum fyra där man placerat en utomstående papegoja. Då får man en "tvåspråkig" papegoja som sen får göra samma sak som i det tidigare rummet.

Rum 5: Där papegojorna lever i väntan på sin tur.

Då får man alltså en talande ordbok, vilket är bra med tanke på blindepedemin som vi kommer att få av våra iPods. 

Jag måste tillägga att om detta skall fungera så måste vi hinna att hitta apornas planet och byta ut papegojorna mot supersmarta apor innan den stora språkkunniga-papegoj-influensan som den utomstående kommer att ta med sig in.


Peace!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0