Flash mob och ett dance tribute till Michael Jacksson

Det är percis sånt här sverige behöver mer av!
    BOUNCE & friends kirrar biffen.
 





Dagens...
Maskros: Feber, hetas just nu. (Jag älskar ordvitsar)
Tistel: Marianne Samuelsson, gotlands landshövding! Jag vet inte riktigt vad hon har gjort men det var säkert jätte dumt.

Peace!  

Middag och svenskens misstag

En sak som jag stört mig på enda sedan barnsben är ordet middag! Alltså det mål man äter på kvällen. Det finns inget mer ologiskt i hela det Svenska Språket - förutom möljigen uttrycket "en frukt om dan håller doktorn på stan" (se "fråga anders och måns" episod 06).
   Men tänk på det ett tag, hur rätt låter det?
   Middag, borde vara ett sammansatt ord av "mid" - som i gammelsvenska menas "i mitten av" (midvinter, midsommar etc.) -  och dag. Alltså mitten av dagen. Är det bara jag som anser att mitten på dagen inte är mellan 17:00-19:30? Sen blir det ju kväll och natt, eller? 
  Om man spånar vidare kan man - som jag gjort - komma fram till att tiden mellan ca. 13:00-!8:00 har döpts till eftermiddag. Det känns inte som namnet valts helt random (eller?). Nej, namnet måste ha uppkommit av att den infaller under tiden efter just middagen (därav "eftermiddag"). Det mest logiska namnet borde då vara efterlunch. Det ligger dock inte lika bra i munnen men skulle i alla fall vara korrekt.

Hoppas att jag lyckats konvertera till att tycka att middag borde vara på dagen istället för på kvällen!

Dagens citat: "Det finns så mycket porr på internet att om man hade tagit bort alla porrsidor hade det bara funnits en kvar som skulle heta 'ge tillbaka porren'"
                                        Perry Cox i "Scrubs"

Peace! 

Dagens citat...

Var hälsad ärade jordbo! Det är en stor dag för Anton.blogg.se! I dag är dagen då "Dagens citat" bytes ut till "Ute och inne, Hissa och Dissa, Bra och Anus, Jedi och Seth, Zack Braff och Lalia Freivalds", det byter namn efter humör.
   Det är helt enkelt för jobbigt att komma ihåg vad folk säger hela tiden, och att hitta något tar tid. Men jag lovar er detta - "Dagens citat" dyker upp igen när ni minst anar det! (dadadaaaa)


 
Människor från planeten Tellus, jag är rädd! Jag är rädd för att jag fått för tidig pappahumor. Igår när familjen satt och fikade skulle min syster berätta om någon snubbe och då hände det hemska:
   (Syster) "vad hette han nu lasse...lasse"
   (Pappa och jag i kör) "...Kronér!"
   Allt gick så fort och slog till så snabbt. Jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Sa jag det där? Var det ens ett accepterat skämt? Jag tror inte att det var det, och det är min tröst. Förslag på sätt att komma över det här på? t.ex. terapi, forum kanske olika bestraffningssätt? Jag funderar på att resa till någon litet, högst främmande stamm i Afrika och leva som dom i 35 år. Vid det laget har jag glömt det svenska språket och då hör ingen om jag drar ett pappahumor-skämt. Det där var så smart att jag bara måste lägga in den här bilden.

        
Dagens...
Hiss:
Ordet som ínte varit populärt sen det användes av Lotta på bråkmakargatan, "farao" i stället för fan.
Diss: Loka - stormy passion fruit. Vem farao kan tro att det skulle vara gott att kombinera passionsfrukt och ingefära, dåligt Loka.

Peace!

In memory of Michael Jackson

Jag har varit utan internet ett tag nu så detta kommer kanske lite sent



Michael Joseph Jackson, King of Pop, Mr. Moonwalk och världens mest älskade pedofil, född 29 augusti, 1958 gick bort den 25 juni 2009. Efter sig lämnar efter sig 3 barn och miljoner fans. och inte för att glömma, underbar musik. 
   Först trodde jag att det var planerat (eller ville kanske bara inte inse), att han egentligen inte var död, bara en comeback innan London turnén. Men efter som att han igår hade minnesstund så känner jag mig ganska övertygad att jag hade fel.
  Det är helt sjukt hur stor han var, 12 fans har tagit självmord för att Michael är död.
   Jag har lagt märke till en rolig sak gällande media: de visar aldrig bilder på Michael som han såg ut utan bara som han såg ut innan. Jag kan inte klandra dom, hans nuvarande utseende passar bättre i skvallerpressarna och inte för att hedra honom. Eller vilken Michael föredrar ni?

"It Don't Matter If You're Black Or White"  eller?


The Jackson 5 och affrot, det bästa med Michael

 
Thriller, ett av världens mest sålda album


The Essential Michael Jackson, Ett bra album med dom bästa låtarna från andra album och lite nytt.


R.I.P. Michael Jackson

RSS 2.0